Skip to main content

Tooltip: Online documenten ondertekenen met Grabsign

Wat is Grabsign?

Grabsign is een online tool waar je gemakkelijk en snel je documenten elektronisch kan laten ondertekenen of zelf tekenen. Denk aan verschillende soorten overeenkomsten (bijvoorbeeld arbeidsovereenkomst, koopovereenkomst), jaarrekeningen en andere belangrijke documenten. Laat je PDF documenten digitaal ondertekenen of converteer je Word document naar PDF. GrabSign is hét alternatief voor DocuSign.

De voordelen

 • Eénmalig 69$ voor een levenslange licentie
 • AVG-proof (GDPR compliant)
 • 250 documenten per maand
 • Verstuur automatisch reminders
 • Wachtwoordbeveiliging
 • Je handtekening uploaden of online invullen
 • Hoger percentage succesvolle ondertekeningen
 • Meerdere ‘signers’ mogelijk
 • Eigen branding
 • ‘Drag & Drop’ placeholders
 • Audit trail
 • SMS authenticatie mogelijk
 • Goed voor het milieu
 • API
 • Ontvang notificaties
 • ISO-270001 gecertificeerd

GrabSign Lifetime deal

Via AppSumo kun je nu een lifetime deal aanschaffen. Geen maandelijkse kosten dus, maar eenmalig een bedrag voor levenslang gebruik. Appsumo is een prettig platform waar je vaak lifetime deals kunt scoren voor gebruiksvriendelijke tools. Je kunt deze e-sign ondertekentool al aanschaffen voor 69 dollar. Daar krijg je een levenslange licentie voor terug.

Voor deze 69 dollar kun je maar liefst 250 documenten per maand laten ondertekenen en verstuur je automatisch herinneringen. Het is ook mogelijk meerdere personen te laten ondertekenen voor 1 document en je eigen branding in te stellen. Daarnaast zijn er tal van andere functies en is het goed voor het milieu.

Bekijk GrabSign

Tool
GrabSign

Omschrijving
Online documenten ondertekenen

Voordelen
Goedkoop (lifetime deal)
AVG-proof (GDPR compliant)
250 documenten per maand
Verstuur automatisch reminders
Wachtwoordbeveiliging
Meerdere ‘signers’ mogelijk
Aanzienlijke stijging van het aantal ondertekende documenten
Eigen branding
Audit trail
SMS authenticatie mogelijk

Nadelen
Nog niet in het Nederlands
Weinig koppelingen beschikbaar

Vergelijkbare tools
DocuSign

Inhoud artikel
Wat is GrabSign?
De voordelen
Lifetime deal
Kleidi’s ervaring
Het gebruik
GrabSign vs Docusign
Heb je vragen?
Veelgestelde vragen

Kleidi’s ervaring:

“Sinds ik GrabSign gebruik zie ik een enorme stijging in het aantal ondertekende documenten. Je ontvangt je documenten sneller ondertekend terug én je hoeft er zelf niet achteraan te gaan - de tool stuurt automatisch reminders.”

Tes AbbenhuesKleidi
Bekijk GrabSign
kleidi wordpress websites webshops op maat

Het gebruik van de e-signature app GrabSign

De tool is ook nog eens eenvoudig in gebruik. Je logt in in je eigen omgeving en upload eerst het document dat je online wilt laten ondertekenen. Zo laat Kleidi zijn overeenkomsten voor het WordPress website onderhoud ook tekenen via Grabsign. Daarna geef je middels een drag & drop functie aan waar de ontvanger moet tekenen – dit kan op meerdere plekken en het is ook mogelijk gegevens in te vullen in plaats van een handtekening. Handig om gegevens van bezoekers op te vangen dus. Daarna heb je enkel een mailadres en naam nodig. Je kunt ervoor kiezen het document automatisch te laten versturen of je krijgt een link die je zelf met de persoon kunt delen.

Tot slot is het mogelijk herinneringen te sturen. Deze worden automatisch verstuurd op basis van een template die je zelf kunt maken. Ook kun je zelf bepalen om de hoeveel dagen de reminder wordt verstuurd en hoe lang je de herinneringen wilt blijven versturen. Zo hoef je zelf geen herinneringen meer te sturen en zorgt het voor een aanzienlijke stijging van het percentage ondertekende documenten. Je ontvangt vanuit de tool om online documenten te ondertekenen een notificatie wanneer het document ondertekend is.

Bekijk GrabSign

GrabSign vs DocuSign

GrabSign is een prima alternatief voor Docusign om documenten elektronisch te laten ondertekenen. Met DocuSign ga je voor een tool waar je maandelijks betaalt en daarvoor iets meer functies toebedeelt krijgt. GrabSign is in de basis al voldoende. Heb je niet alle functies van DocuSign nodig? Dan is GrabSign een goede tool om eens uit te proberen, en dat voor een eenmalige aanschaf.

esign tool grabsign audit trail
Grabsign PDF Word documenten elektronisch ondertekenen
esign tool grabsign audit trail
Grabsign PDF Word documenten elektronisch ondertekenen

Samen het beste

Heb je vragen over TidyCal? Laat het ons weten en wij helpen je.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over GrabSign

Is digitaal ondertekenen rechtsgeldig?

Jazeker. In Nederland zegt de Rijksoverheid daar het volgende over: “Altijd rechtsgeldig, gelijkgesteld aan de handtekening met pen (natte handtekening).”

Is online ondertekenen veilig?

Dit hangt natuurlijk van de tool af. Bij GrabSign is het online ondertekenen zeker veilig. De digitale handtekeningen zijn onvergankelijk en de app is beveiligd met behulp van hoogwaardige cyberbeveiligingsinfrastructuur.

Wat zijn de USP's?

Het is gebruiksvriendelijk, simpel en betaalbaar met een lifetime licentie deal voor maar 69 dollar. Dat zijn de belangrijkste factoren om voor GrabSign te kiezen in plaats van voor concurrenten.

Wat is het voordeel van de Lifetime deal?

Met deze deal betaal je eenmalig 69 dollar en kun je je hele leven lang gebruik maken van de Pro versie van GrabSign. Geen maandelijkse lasten en altijd de beste features tot je beschikking.

Digitaal ondertekenen, hoe doe je dat?

Het digitaal ondertekenen van documenten kun je doen met verschillende online tools, zoals GrabSign. Het is erg eenvoudig en wijst zich vanzelf. Je kunt je eigen handtekening uploaden of binnen de tool zelf je handtekening tekenen.

Verstuurd GrabSign automatisch herinneringen?

Jazeker. Je kunt zelf een template maken met de tekst die verstuurd moet worden voor bij de herinnering. Daarnaast kun je instellen om de hoeveel dagen de reminder verstuurd mag worden en gedurende welke periode.

Hoe digitaal ondertekenen in Word?

Om je document digitaal te laten ondertekenen in Word, upload je het Word document in GrabSign of converteer je het Word document naar PDF en upload je het PDF bestand in GrabSign.

Hoe digitaal ondertekenen in PDF documenten?

Via GrabSign kun je snel een PDF uploaden, aangeven waar getekend moet worden en het document door GrabSign laten versturen naar de ontvanger.

Is GrabSign beschikbaar in het Nederlands?

Nee, helaas op dit moment (januari 2024) nog niet. GrabSign is beschikbaar in het Engels, Spaans & Frans. Echter, kun je natuurlijk wel Nederlandstalige documenten uploaden en laten ondertekenen.

Wat is DocuSign?

DocuSign is eenzelfde tool als GrabSign, maar rekent een maandelijks tarief.

Wat kun je allemaal digitaal ondertekenen met Grabsign?

Denk aan het elektronisch ondertekenen van arbeidsovereenkomsten, jaarrekeningen, koopovereenkomsten. Maar je kunt in principe alles laten ondertekenen met Grabsign, zolang het een PDF of Word document is. Je kunt overigens gemakkelijk word documenten opslaan of exporteren in PDF.