Social media strategie

Zo bereik je jouw doelgroep online.

Actief zijn op Facebook, LinkedIn of Instagram is van levensbelang voor ieder bedrijf. Want met een op maat gemaakte social media strategie kom je in contact met jouw doelgroep en trek je nieuwe klanten.

Waarom een social media strategie belangrijk is

Wees waar je doelgroep is. En dat is (vaak) online, op sociale media. Daar kom je in contact met potentiële klanten. Daar ligt een kans om te laten zien dat je bestaat, een kans om nieuwe klanten te trekken.

Met een paar slimme trucs helpt Kleidi je jouw boodschap over te brengen op jouw doelgroep. Daarin kunnen we heel specifiek bepalen wat we zeggen, tegen wie en hoe vaak. En dit verschilt weer per platform. Zo bepalen we per platform, LinkedIn, Facebook of Instagram, wat past. Met zo’n social media strategie bereik je een groter deel van je doelgroep, met doelgerichte informatie. Daarmee versterk je de SEO en dat vergroot de kans op de komst van nog meer bezoekers.

  • Bereik je doelgroep
  • Advertenties op maat
  • Meer sitebezoekers, meer klanten
1

Doelstelling

Zichtbaarheid, naamsbekendheid of simpelweg nieuwe klanten zoeken: wat wil je bereiken met social media-marketing? Dat is de eerste vraag die we beantwoorden. Vervolgens kunnen we een strategie toepassen.
2

Doelgroep

Belangrijk onderdeel: hoe ziet jouw doelgroep eruit? Hoe oud zijn ze, waar wonen ze, wat zijn hun interesses? Hier bepalen we het profiel van iemand uit jouw doelgroep. Van groot belang, anders komt jouw boodschap bij de verkeerde persoon terecht.
3

Content

Niet iedereen zit overal op te wachten. Hier bepalen we wat men gaat zien. Van tips & tricks en infographics (voor iedereen) tot het verfijnen van landingspagina’s (om nieuwe sitebezoekers te trekken) en het aanvragen van demo’s en offertes (voor potentiële klanten).
4

Budget

Met een bepaald geldbedrag (per dag of per ‘advertentie’) is het mogelijk gestructureerder je doelgroep te bereiken. Wij houden de efficiëntie in de gaten en doen aanpassingen waar nodig. Zo’n 10 euro per dag uitgeven, is niet ongebruikelijk.
5

Resultaten en bijstellen

Vanaf het eerste moment houden we de vooruitgang bij. We zien wat goed werkt, wat minder, en passen daar eventueel de strategie op aan.

Met deze social media platformen hebben wij ervaring: 

social media strategie Kleidi LinkedIn
social media strategie instagram kleidi
social media strategie facebook kleidi

Voor deze klanten maakten we succesvolle social media-campagnes