Skip to main content

Vergelijking van online afsprakensystemen: Tidycal vs. Calendly

Calendly is momenteel een populair online afsprakensysteem. Als je op zoek bent naar een betaalbaarder alternatief, kan TidyCal interessant voor je zijn. Hoewel TidyCal in de kern vergelijkbaar is met Calendly, biedt het aanzienlijke kostenbesparingen. Natuurlijk zijn er enkele verschillen. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag of TidyCal geschikt is voor jou.

Dit artikel behandelt de volgende onderwerpen:

Wat is TidyCal?

TidyCal is een gebruiksvriendelijke tool waarmee je eenvoudig afspraken kunt plannen en in je agenda kunt beheren. Het is in feite een handig afsprakensysteem. Deze tool is ontwikkeld door AppSumo Originals, een organisatie die zich toelegt op het creëren van eenvoudige en betaalbare software-oplossingen.

TidyCal is speciaal ontworpen om de productiviteit te verhogen. Het biedt een moderne en toch eenvoudige manier om afspraken te maken en beheren, met tal van kalenderintegraties, boekingspagina’s en andere handige functies. Het is bijzonder nuttig voor kleine bedrijven, individuele professionals, ondernemers en iedereen die regelmatig online afspraken heeft.

TidyCal Lifetime deal

Ben je een fan van lifetime deals? Dan ben je bij TidyCal – en Appsumo – aan het juiste adres. Appsumo is een prettig platform waar je vaak lifetime deals kunt scoren voor gebruiksvriendelijke tools. Zo ook voor TidyCal. Je kunt de afsprakentool namelijk al aanschaffen voor 29 dollar. Daar krijg je een levenslange licentie voor terug. Geen maandelijks terugkerende kosten dus.

Eenmalig 29 dollar
Voor deze 29 dollar kun je maarliefst 10 kalenders koppelen, heb je integraties met Zapier en API én kun je gelijk meetings creëren met Zoom, Microsoft Teams en Google Meet. Ook heb je de mogelijkheid om betaalde meetings te creëren, groepsboekingen te realiseren en kun je na het boeken redirecten naar een custom url (bijvoorbeeld die van je eigen website).

Bekijk TidyCal

Wat voor afsprakensysteem is Calendly?

Calendly is een online planningstool dat wordt gebruikt om het proces van het plannen van vergaderingen, afspraken en evenementen te vereenvoudigen. Met deze tool kunnen gebruikers hun beschikbaarheid instellen en een gepersonaliseerde link delen, waardoor anderen gemakkelijk afspraken kunnen plannen op tijdstippen die voor beide partijen handig zijn.

Het is eigenlijk een vergelijkbare tool als TidyCal, maar het is wat prijziger. Aan de andere kant biedt Calendly ook wat meer geavanceerde integratiemogelijkheden.

Calendly vs TidyCal

Zowel TidyCal als Calendly zijn er populaire afspraken tools. Hieronder vergelijken we Calendly (Professional plan) met TidyCal op het gebied van prijs, functonaliteiten en integraties.

De grootste verschillen tussen de twee zijn:

 • TidyCal maakt het mogelijk betaalde boekingen te ontvangen
 • Bij TidyCal kun je meer agenda’s synchroniseren (10)
 • TidyCal voorziet van integraties met Zapier en webhooks
 • Calendly heeft meer integraties met video tools
 • Calendly heeft een mobiele app (IOS en Android)
 • TidyCal is betaalbaarder (goedkoper)
 • Calendly biedt meer customized opties

Wanneer je op zoek bent naar een moderne en gebruiksvriendelijke online afsprakentool of afsprakensysteem zonder al te veel toeters en bellen, dan is TidyCal de ideale keuze. Bovendien is het een kostenefficiënte optie. Deze afsprakenplanner is met name geschikt voor kleinere organisaties, ondernemers, coaches en medewerkers.

Aan de andere kant, als je behoefte hebt aan geavanceerdere integraties, is Calendly wellicht een betere keuze voor jou.

  $29/ lifetime
  • Eénmalig 29$ voor een levenslange licentie
  • 10 kalender koppelingen
  • Integraties met: Google, Microsoft and Apple Calendar, Teams, Zoom, Google Meet, Zapier, custom webhooks, Stripe, and PayPal.
  • Betaalde boekingen mogelijk
  • Agenda tonen op je eigen website (embedden)
  • Groepsboekingen
  • Aangepaste e-mail reminders
  • Redirect links
  • Alleen een Web App
  Ga naar TidyCal
  $12/ month
  • 12$ per maand per gebruiker
  • 6 kalender koppelingen
  • Integraties met: Google, Microsoft, Office 365, and Apple Calendar, Zoom, Google Meet, GoToMeeting, Teams, Webex, Intercom, Slack.
  • Agenda tonen op je eigen website (embedden)
  • Groepsboekingen
  • Redirect links
  • Web App, IOS, Android
  Ga naar Calendly

  De overeenkomsten en verschillen tussen TidyCal en Calendly

  We zullen de belangrijkste overeenkomsten en verschillen verder hieronder uitleggen. Dat doen we op het gebied van prijs, het aantal kalender connecties, integraties, customizen en het aantal online meeting opties.

  Prijs

  TidyCal heeft een (beperkte) gratis versie en een betaalde versie. Deze is 29 dollar voor een lifetime licentie. Geen terugkerende kosten dus.

  Ook Calendly heeft een (beperkte) gratis versie en maar liefst drie betaalbare opties. Het professional Plan komt het meest overeen met de betaalde versie van TidyCal en deze kost bij Calendly 12 dollar per gebruiker per maand.

  Het aantal kalender connecties

  Je wilt je kalender natuurlijk kunnen koppelen aan je afsprakentool. Misschien heb je wel meerdere kalenders en wil je dat die allemaal geconnect zijn. Zo zorg je er namelijk voor dat bezoekers of klanten geblokte tijdstippen in je agenda niet kunnen boeken via het afsprakensysteem. Bij Calendly kun je tot 6 agenda’s connecten. Bij TidyCal kun je tot maar liefst 10 agenda’s koppelen.

  Online meeting opties

  Wanneer iemand een afspraak inplant bij je is het prettig dat – wanneer deze afspraak online is – ze direct een meeting creëren met bijvoorbeeld Teams, Google Meet of Zoom. Bij TidyCal kan dit bij zowel Microsoft Teams, Google Meet of Zoom. Bij Calendly kun je dit ook met Webex en GoToMeetings realiseren.

  Opmerking: Wanneer je Teams, Google Meet of Zoom gebruikt kun je TidyCal net zo goed gebruiken.

  Integraties

  Bij Calendly zijn er 30+ ingebouwde integraties, zoals met populaire platformen als Salesforce, Mailchimp, Slack en Hubspot. Beide aanbieders kun je connecten met Zapier en diverse API’s. De tekortkomingen in integraties met TidyCal kun je met Zapier alsnog behoorlijk omzeilen.

  Customizen

  Calendly heeft zeker uitgebreidere opties om te customizen.

  Groepsmeetingen

  Beide tools hebben een optie om meerdere personen dezelfde meeting te laten boeken zodat je groepen kunt toespreken tijdens een meeting. Handig voor webinars bijvoorbeeld.

  Tijd blokkeren & pauzes

  Naast de al geblokkeerde tijden in je agenda, kun je ook handmatig specifieke tijdsblokken ontoegankelijk maken. Je kunt ook een bufferperiode instellen tussen tijdsblokken om even te pauzeren en je voor te bereiden op de volgende vergadering.

  Maximum tijd voor het inboeken van een meeting

  Beheer hoe ver van tevoren afspraken kunnen worden ingepland en voorkom last-minute verrassingsafspraken.

  Vragen aan deelnemers

  Hiermee kun je specifieke vragen stellen aan deelnemers die een afspraaksessie met je willen boeken.

  Doorverwijzing URL

  Met deze functie kun je mensen naar een specifieke URL sturen (bijv. een aanmeldingspagina voor een e-mailnieuwsbrief of een bedankpagina) nadat ze een sessie op je agenda hebben gepland.

  Klantondersteuning

  TidyCal biedt ondersteuning via e-mail en een FAQ-sectie. Bij Calendly krijg je ondersteuning via een helpcentrum, e-mail en live chat.

  Dit heeft Calendly wel en TidyCal niet

  Naast de bovenstaande functies biedt Calendly de volgende geavanceerde functies aan, die ofwel beperkt zijn of niet beschikbaar zijn in TidyCal:

  Aangepaste uitstraling

  Verhoog het imago van je merk door het Calendly-logo te verwijderen, je bedrijfslogo toe te voegen en specifieke kleuren te kiezen die bij je merk passen. Met het betaalde plan van TidyCal voegen ze hun logo en links toe wanneer je je boekingspagina op je website insluit.

  Workflows

  Neem volledige controle over je communicatie met deelnemers door aangepaste en geautomatiseerde e-mail- en/of SMS-meldingen en herinneringen in te stellen. Hoewel TidyCal e-mailherinneringen toestaat, heb je hier geen controle over.

  Doorverwijzingsformulieren

  Gebruik deze functie om mensen te koppelen aan de juiste persoon of bron op basis van hun antwoorden op de vragen die je voor hen hebt ingesteld. Deze functie is momenteel niet beschikbaar in TidyCal.

  Analytics

  De ingebouwde analysetool van Calendly is vooral handig voor bedrijfseigenaren of salesmanagers die het gebruik (bijv. meest populaire dagen voor het boeken van afspraken) en de voortgang (bijv. welk teamlid boekt de meeste/minste demonstraties) van hun salesteam willen volgen. Je kunt ook je Google Analytics-account koppelen om bij te houden hoe klanten met je boekingspagina omgaan en verbinding maken met Meta Pixel om conversies van je Meta-advertentiecampagnes bij te houden. Deze functies zijn momenteel niet beschikbaar op TidyCal.

  Welke afsprakenplanner is het beste voor mij?

  Gebruik TidyCal als:

  • De betaalde versie met bijbehorende functies goed genoeg is voor jou of jouw organisatie.
  • Je een beperkt budget hebt. Dit is een voordeligere keuze met een eenmalige betaling ten opzichte van een maandelijks abonnement bij Calendly.

  Gebruik Calendly als:

  • Je meer geavanceerdere functies nodig hebt.
  • Je niet zonder bepaalde integraties kan die Calendly wel aanbiedt en TidyCal niet.

  Kleidi’s ervaring

  Persoonlijk gebruik ik TidyCal nu een paar maanden en het verbaast me hoe fijn het werkt. Zoals hierboven ook al vermeld is het simpel in gebruik, maar het voldoet uitstekend.

  Koop TidyCal

  Afsprakensysteem TidyCal inrichten

  Heb je hulp nodig met het inrichten van TidyCal? Boek dan nu een meeting (via TidyCal) en Kleidi helpt je erbij.

  Boek een meeting

  Tidycal review video (ENGELS)

  Bekijk hieronder een Youtube review video over TidyCal. De video is in het Engels.

  Veelgestelde vragen over TidyCal

  Waarom heb ik een afsprakentool nodig?

  Als je (potentiële) klant een afspraak met je in wilt plannen is het een eenvoudige manier om direct alle beschikbaarheid te zien, maar ook om gemakkelijk een meeting in te plannen zonder eindeloos heen en weer gemail.

  Wat is het verschil tussen TidyCal en Calendly?

  Beide tools bieden hetzelfde aan, maar Calendly is daarin iets geavanceerder.

  Wat doet TidyCal precies?

  Tidycal is een online afsprakensysteem wat het makkelijker maakt voor je klanten om een afspraak met je te maken.

  Wat zijn de USP's van TidyCal?

  Het is gebruiksvriendelijk, simpel en betaalbaar met een lifetime licentie deal voor maar 29 dollar. Dat zijn de belangrijkste factoren om voor TidyCal te kiezen in plaats van voor concurrenten.

  Wat is het voordeel van de Lifetime deal?

  Met de deal voor TidyCal betaal je eenmalig 29 dollar en kun je je hele leven lang gebruik maken van de Pro versie van TidyCal. Geen maandelijkse lasten en altijd de beste features tot je beschikking.

  Voor wie is het afsprakensysteem TidyCal geschikt?

  TidyCal is geschikt voor iedereen die veel meetings heeft, maar specifieke groepen zijn: kleinere organisaties, medewerkers en ondernemers.

  Kun je TidyCal integreren met WordPress?

  Jazeker, TidyCal is gemakkelijk te integreren op je WordPress website. Via TidyCal kun je een code embedden op je website en zodoende het aanbod op je site tonen. Klanten en bezoekers kunnen dan via jouw website een afspraak met je boeken.

  Verstuurd TidyCal ook herinneringen?

  Jazeker. TidyCal verstuurd twee herinneringen voor iedere boeking die gemaakt is. De eerste herinnering wordt 24 uur van te voren verstuurd en de tweede herinnering wordt 1 uur van te voren verstuurd.

  Hoe gaat TidyCal om met tijdzones?

  TidyCal berekent automatisch de tijdzone zodat beide partijen op het juiste tijdstip de meeting houden. Je kunt dus gemakkelijk communiceren met klanten die zich in een andere tijdzone bevinden.

  Heeft TidyCal een mobiele app?

  Nee, op dit moment heeft TidyCal geen mobiele en/of desktop app. Het werkt op dit moment enkel op het web in alle populaire web browsers.

  Hoe werk het annuleren van afspraken in TidyCal?

  Wanneer een afspraak wordt geannuleerd ontvangen beide partijen een notificatie met de informatie.

  Is TidyCal beschikbaar in het Nederlands?

  Ja, TidyCal is beschikbaar in het Nederlands. Daarnaast is de afsprakentool ook beschikbaar in 30+ andere talen.

  Is het simpel om over te stappen van Calendly naar TidyCal?

  Jazeker, wanneer je van Calendly naar TidyCal wilt overstappen kun je gemakkelijk alle meetings van Calendly importeren naar TidyCal.

  Op zoek naar
  aanvullende diensten?

  seo zoekmachineoptimalisatie

  SEO

  Optimaliseer je website zodat Google je vindt. Bereik top-3-resultaten met onze unieke strategie.

  online marketing diensten nieuwsbrief maken kleidi

  E-mail marketing

  Automatiseer e-mails en funnels met marketing automation-programma’s, zoals MailBlue, Active Campaign en Mailchimp.

  websites op maat kleidi wordpress onderhoud

  WordPress onderhoud

  Een veilige en snelle omgeving voor je website, ook ná oplevering. Update je software periodiek en voorkom downtime en hacks.

  logo maken vormgeving kleidi

  Logo’s

  Krachtige logo’s en iconen versterken jouw online identiteit. Kleidi werkt samen met creatievelingen voor prachtige ontwerpen.

  Webteksten klantcommunicatie kleidi

  Webteksten

  Inspirerende en pakkende tekst nodig? Kleidi werkt samen met ervaren copy writers, die een boodschap krachtig overbrengen.

  social media adverteren campagnes kleidi online marketing diensten

  Social Media

  Zichtbaar zijn met je bedrijf op Social Media en adverteren op Facebook, LinkedIn, Instagram of Pinterest?

  sea seo zoekmachineoptimalisatie

  SEA

  Adverteer gericht op Google en behaal de gedroomde resultaten. Kleidi werkt samen met een SEA-expert.

  Webhosting en onderhoud website laten maken

  Webhosting

  Domeinnaam vastleggen, nieuwe e-mailaccounts aanmaken en razendsnelle, veilige hosting voor je website regelen wij.

  webteksten vertalen kleidi websites webshops online marketing diensten

  Vertalingen

  Vertaal je webteksten in meer dan 100 talen en vind met professionele vertalers de juiste toine of voice voor jouw website.