Skip to main content

Chile

By 15/01/2019Uncategorized

We zijn inmiddels 5 dagen weg van Nederland en 4 dagen op pad in Chili. Op dit moment wachten we op de volgende bus naar Villarica, wat een mooi dorpje aan een meer schijnt te zijn. Mét uitzicht op een vulkaan. We zijn benieuwd.

Net hebben we er een busreis van 8 uur op zitten. Vanuit Santiago vertrokken we met de nachtbus naar Temuco. Prima geslapen en de rit ging snel voorbij. Dan over Santiago, waar we de afgelopen drie dagen hebben vertoefd.

Een hele relaxte stad, ik omschreef het gister als een ruime stad. Zo voelt het ook ondanks dat 40% van de bevolking van Chili (8 miljoen, mas o menos) er woont. Het weer is top (constant rond de 30 graden en zon), de mensen zijn vriendelijk, er heerst een goeie vibe en het heeft veel mooie plekjes. Cerro de San Cristobal waar je met teleferico’s omhoog gaat en Barrio Italia (een wijkje met leuke eettentjes en winkels) om er even twee uit te lichten. Het slenteren door de stad doet ons goed en is erg relaxed. Gisteren zijn we twee uur buiten Santiago naar Cajon del Maipo te gaan. De moeite waard om even te googelen.

O ja, op dag 2 hoorden we dat het immigratieformulier wat je ontvangt in het vliegtuig je bij het verlaten van chili weer moet afgeven. Drie keer raden wie deze al op dag 2 kwijt was?
Juist, Tes. Was dit ook de naam die jullie in gedachten hadden? Dus op naar de Chileense FBI (PDI, in exact dezelfde letterstijl en kleur als de Amerikaanse variant). Gelukkig snel geregeld. Nu op naar Villarica! Tot snel.

Besos, Daan & Tes